Virna moikkailee naapureitaan ja esittelee uuden Artesaaniseitan-maun Keravan valkosipulifestifaaleilla!

Virna Artesaaniseitan Paahdettu Valkosipuli ja Chili -rasia

Kahden vuoden koronatauon jälkeen lauantaina 20.8. järjestettävät valkosipulifestivaalit tuovat jälleen Keravan keskustaan kymmeniä valkosipulisia herkkuja tarjoavia myyjiä. Valkosipulin ystävät ry:n vuodesta 1986 järjestämä tapahtuma on suosittu niin herkkusuiden kuin myös valkosipulin terveysvaikutuksien päälle ymmärtävien kävijäiden keskuudessa. Virna Food on tietenkin mukana kotikaupunkinsa riennoissa!

Mikä onkaan parempi paikka esitellä uusi Artesaaniseitan-maku kuin nämä festivaalit. ”Paahdettu valkosipuli & chili -Artesaaniseitanista tehdään sadan rasian rajoitettu erä valkosipulifestivaalien alla, ja mikäli palautteet niin puoltavat, ehkä se nähdään pian kaupoissakin”, kertoo Virna Foodin Virve Räisänen.

Erikoispainoksen keskeiset raaka-aineet valkosipuli, chili ja oliiviöljy tulevat Kreetalta Kritsan kylästä. Asmarianakiksen perheen tilalla viljellyt herkut tuovat aurinkoiset terveiset Keravalle.

”Valkosipulia on toivottu Artesaaniseitan-mauksi jo pitkään. Lisäsimme reseptiin myös chiliä, jotta maku pyöristyisi entisestään”, kertoo yrittäjä ja keittiömestari Nana Loukeinen. ”Syksyn viileät ilmat ovat edessä, joten vahvat maut ovat tervetulleita. Pizza tuntuisi olevan joka kodin suosikki näinä päivinä joten se onkin yksi lemppareista, johon tätä käyttäisin. Murentaa vaan ja sinne juuston alle uuniin. Hyviä grillikelejäkin toivottavasti vielä riittää. Meidän Artesaanithan rakastavat hiillosta”, Loukeinen visioi.

Uuden valkosipulisen Artesaaniseitanin lisäksi Virnan festivaalimenussa on muitakin Virnan herkkuja. Hitiksi noussut tomaattiseitan-täytteinen kasvispiirakka Seitis ja tattiseitan-pasteija ovat saaneet valkosipulijuhlien kunniaksi valkosipulisemmat täytteet. Virnan kojulla myynnissä on myös Virnan artesaanileipiä.

”Muistuttaisin vielä, että jos lähi- K-kauppasi vegehyllyssä on pulaa Virnan tuotteista, tee ihmeessä kaupalle tuotetoive!”, Räisänen vinkkaa.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa nauttimaan valkosipulifestivaalien tuoksuvasta tunnelmasta ja moikkaamaan virnalaisia!

Valkosipulifestivaalit Valkosipulin ystävät ry:n sivuilla:
valkosipuliyhdistys.com/festivaalit.html

Valkosipulifestivaalit Facebookissa:
facebook.com/valkosipuliyhdistys