Virna Foodin tattiseitanille sydänmerkki ensimmäisenä seitan-tuotteena

1600px_Haarukkakuva_omille_sivuille

Virna Foodin Artesaaniseitan-tuoteperheen tattiseitanille on myönnetty ravitsemuksellisesta laadusta kertova sydänmerkki. Kuluttajien hyvin tuntema merkki helpottaa terveellisten valintojen tekemistä arjessa. Virna Foodin Artesaaniseitan on kolmas sydänmerkin saanut tuote kasviproteiinituotteiden joukossa.

Sydänmerkki on harvinainen kasviproteiinituotteissa

Lihavalmisteita korvaavien kasvistuotteiden kysyntä kasvaa Suomessa jatkuvasti. Kasvisvaihtoehdon valitsemista perustellaan sekä ympäristönäkökohdilla että terveydellisillä syillä. Virna Foodin keittiömestari Virve Räisänen pohtii, miksi lihan korvikkeiksi mainittujen tuotteiden yhteydessä ei useinkaan korosteta niiden ravitsemuksellista sisältöä:

Kasvispohjaisen aterian valitseminen on äärimmäisen arvokas teko kestävän kehityksen kannalta, mutta ei ruuan ravitsemuksellista laatua saa sen takia unohtaa. Virna Foodin tuotekehityksessä on ollut alusta alkaen selvää, että pelkkä proteiinin määrään tuijottaminen ei riitä. Tuotteen maun ja rakenteen lisäksi meille ovat tärkeitä tuotteen ravintoarvot kokonaisuudessaan ja myös se, että tuotteemme ovat mahdollisimman lisäaineettomia. Se, että tuotteemme sai nyt sydänmerkin mielestäni todistaa, että olemme onnistuneet tavoitteessamme.

Koti- ja ammattikokit kaipaavat laatua kasvisruokahyllylle

Seitan on Aasiasta lähtöisin oleva lihan korvikkeena käytettävä tuote, jonka pääraaka-aine on vehnän proteiini. Virna Food valmistaa Artesaaniseitan-tuoteperhettä käsityönä Helsingissä. Tuotteita on kehitetty sekä koti-että ammattikeittiöihin. Tuotteissa huomioidaan monipuolinen aminohappokoostumus rikastuttamalla makuvariantteja esimerkiksi siemenillä, kotimaisella härkäpavulla, muilla palkokasveilla, sienillä ja kotimaisella hampulla. Seitanin valmistuksessa huomioidaan erityisesti myös suolan ja rasvan määrä.

Haluamme antaa kaikille kokeille enemmän mahdollisuuksia ruuanlaittoon niin, että terveysnäkökulma säilyy, kertoo Virnan tuotekehityksestä ja tuotannosta vastaava keittiömestari Nana Loukeinen. Sydänmerkki on ollut minulle luotettava laadun tae koko ammattilaisurani ajan. Olen ylpeä siitä, että saamme olla ensimmäisinä luomassa kasvisruuan laadun uutta tasoa kuluttajille, ravintoloitsijoille ja elintarviketeollisuudelle Loukeinen hymyilee.

Sydänmerkitty tuote on parempi vaihtoehto tuoteryhmän sisällä

Sydänmerkki-tuote on terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkki on EU:ssa rekisteröity ravitsemusväite ja se on ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Lisää tietoa sydänmerkistä löytyy osoitteeesta www.sydanmerkki.fi.

LISÄTIETOJA:

Virve Räisänen keittiömestari, partner
050-3535040
virve@virnafood.fi
www.virnafood.fi

Radecon Oy on vuonna 2018 perustettu palvelualan yritys. Virna food on yrityksen aputoiminimi ja se valmistaa elintarvikkeita Helsingissä. Virna Artesaaniseitan tuoteperhe lanseerattiin alkuvuodesta 2021. Yrityksen toimitusjohtaja on Juha Teivonen.