Vipinää Vegemessuilla!

Ryhmäkuva Virna Foodin Vegemessujen tiimistä.

Lämminhenkiset Vegemessut kokosivat kasvisruuan ystävät yhteen pitkän odotuksen jälkeen Helsingin Kaapelitehtaalle. Virve Räisänen kertoo viikonlopun tunnelmista.

Pohjoismaiden suurin vegaaninen tapahtuma Vegemessut järjestettiin 17–19. kesäkuuta Helsingin Kaapelitehtaalla. Paikalla oli yli 70 vegaaniseen elämäntapaan kannustavaa toimijaa. Kolmipäiväinen tapahtuma on aina odotettu samanhenkisten ja Vegeuteliaiden kävijöiden keskuudessa.

Virna oli ylpeänä mukana esittelemässä Artesaaniseitaneita ja Seitistä – seitantäytteistä kasvispiirakkaa. Osastolla kävi kova kuhina kaikkina päivinä ja Virnan kotimainen tuotesarja sai ilahtuneen vastaanoton.

Jaoimme lähes 4000 maistiaista ja tapasimme kuluttajia. Kommentit olivat ainoastaan positiivisia! ”Virnaefektiksi” kutsumamme iloisesti yllättynyt ensireaktio paistoi maistajien kasvoilta. Kannustimme asiakkaita tekemään tuotetoiveita K-kauppoihin, että saisimme Artesaaniseitania mahdollisimman moniin suihin.

Virnan Vegemessujen osastolta jaettiin melkein 4000 maistiaista viikonlopun aikana.
Virnan Vegemessujen osastolta jaettiin melkein 4000 maistiaista viikonlopun aikana.

Virnan kesän grillikauteen suunnatut Hiillossavu-seitankuutiot päätyivät usean messuvieraan ostoskasseihin. Virnan messutiimissä mukana ollut Tiina Lankila oli erityisen iloinen siitä, miten paljon kiitosta sai se että Artesaaniseitan Juhlapäisti on vihdoinkin ympärivuotisessa myynnissä K-kauppojen valikoimassa. ”Ideoimme vaikka mitä käyttötarkoituksia ständillä jutustelun lomassa. Itse ehdotan seitanpaistia vaikka savupönttöön oman lempimarinadisi kanssa!”, sanoi Tiina.

Perjantai oli suunnattu ammattilaisille – kauppojen ja ravintoloiden ostajille. Ravintoloille suunnattu Virnan ammattilaistuotevalikoima kiinnosti yleisöä kovasti. Vaikuttaa siltä, että näemme Seitis-piirakkaa ja Artesaaniseitania tulevaisuudessa useiden ravintoloiden, kahviloiden, tapahtumien ja palvelutiskien valikoimassa.

Asiakaspalaute kannustaa siihen että oikealla tiellä ollaan ja viikonlopun parasta antia oli tavata kollegoita ja tutustua uusiin. Iloisia terveisiä Vegemille, Santun seitanille ja Vönerille. Seitan on niin mieletön raaka-aine että ilosanomaa ei vaan voi jakaa liikaa. Aivan huikea viikonloppu! hymyilee Virve ja heittää yläfemmat ahkeran Virna-tiimin kanssa. Nähdään Tammikuussa Kaapelilla.

Vegemessuja ja mm. joulun alla järjestettävää Veg x-mas -tapahtumaa luotsaa Vegefirma jonka sitkeä pioneerityö Suomen plant based-scenessä on kunnioitettavaa ja huomionarvoista.

Virve Räisänen
Keittiömestari & Artesaaniseitanisti
Virna Food

Messupäivät olivat pitkiä ja antoisia. Viivi valmistaa lisää maistiaisia, kun Lukas ja Virve seurustelevat yleisön kanssa.
Messupäivät olivat pitkiä ja antoisia. Viivi valmistaa lisää maistiaisia, kun Lukas ja Virve seurustelevat yleisön kanssa.