Sotaa pakeneville Ukrainalaisille ruoka- ja tarvikeapua Virna Foodin naapurista

Ukraina_vehnäleipä2

Santaniitynkatu kuutosessa Keravalla on viime aikoina riittänyt hulinaa, vilinää ja vilskettä. Virna Foodin seitanpajan seinänaapuriin on vapaaehtoisvoimin perustettu Ukrainalaisten avustuspiste. Me Virna Foodissa olemme hämillämme seuranneet tätä hyvän tahdon ja lahjoittajien määrää, joka ei kuitenkaan ole suhteessa sen inhimillisen kärsimyksen määrään jota saamme todistaa Ukrainan uutisten kautta päivittäin. 

Avustuspisteen toimintaa seuratessamme olemme kuulleet riipaisevia ihmiskohtaloita ja tarinoita todellisesta elämästä jotka tulevat uniin asti. Kun pysähtyy kuuntelemaan naapurissa asioivia vieraita, kuulee myös helpotusta ja kiitollisuutta avusta jota avustuspiste tarjoaa ennen kuin elämä turvapaikan tarjoavassa maassa asettuu millään tavalla raiteilleen.

Suomeen sotaa pakenevilta ukrainalaisilta puuttuu pahimmillaan kaikki. Suurin osa paikalle tulijoista on äitejä lapsineen. Avustuspiste julkaisee sosiaalisen median kanavillaan listauksia lahjoitustarpeista.

Peruselintarvikkeet ovat päivittäin listan kärjessä. Onkin onnellinen sattuma, että samassa talossa toimii pieni ruokatehdas ja artesaanileipomo. Virna on Moikka naapuri-kampanjallaan ja sen Artesaanituotteilla saanut paljon uusia ystäviä Keravan, Tuusulan, Hyrylän ja Järvenpään alueelta ja siksi on luontevaa, että avaamme verkkokauppamme naapurissa asioivien ukrainalaisten tueksi.

Jos haluat olla mukana, voit auttaa helposti: Tilaa Virve & Nanan verkkokaupasta päivittäin leivottu tuore luomujauhoihin leivottu juurileipä, Juuris. Toimitamme tilatut leivät aamuisin naapuriin josta ne jaetaan ukrainalaisille avun tarvitsijoille. Leivän hinta avustuspisteelle toimitettuna on 2,50 € (normaalihinta 5 €)

Kaunis kiitos avustasi
Virve, Nana ja Juha