Helsingin Hermannista ponnistaa pieni ruokatehdas jonka uudelle vegaanituotteelle on haettu patenttia

Henksu_R2A0701

Jo pieneksi paikalliseksi ilmiöksi nousseen vegaanisen seitanpiirakka Seitiksen takana oleva Virna Food tuo markkinoille uuden kasvisruokasarjan. Kaksi ensimmäistä Virna-artesaaniseitania, tomaatti-oliivi sekä tatti-karamellisoitu sipuli saapuvat kauppoihin helmikuussa.

Pehmeä ja mehevä uutuus seitanmarkkinoille

Virna Foodin seitan on tuoretuote, joka valmistetaan käsityönä Helsingin Hermannissa. Virna-seitan on pehmeää, mehevää ja maukasta, mikä erottaa sen tällä hetkellä markkinoilla olevista seitantuotteista. Pakkaaminen reilunkokoisiin annospaloihin ja maukas kastike tarjoavat kotikokille sekä mahdollisuuden nopeaan annosratkaisuun että monipuolisen raaka-aineen luovempaan ruuanlaittoon. 

”Kasviproteiinit ovat vahvasti kasvava markkina, josta puuttui premium-tuote. Halusimme luoda tuoreen, puhtaan vaihtoehdon, joka on monipuolinen käyttöominaisuuksiltaan. Seitan on ikiaikainen, aito raaka-aine. Ainutlaatuisen valmistusmenetelmämme ansiosta Virnan seitan on ihanan pehmeää ja mehevää. Hienostuneet maut kuten tatti ja tomaatti-oliivi tekevät siitä herkullista. Mukana tuleva ruokaisa kastike viimeistelee lopputuloksen”, kertoo keittiömestari, artesaaniseitanisti Virve Räisänen

Erilainen näkökulma kasvisruuan viestintään

Virna-artesaaniseitanin tuoteilmeessä ja viestinnässä halutaan ilmentää sitä että kyseessä on tuote joka sopii kaikille, ei ainoastaan tiukan linjan vegaaneille. ”Kasvisruokabrändit tuntuvat tällä hetkellä hakeutuvan itsetarkoituksellisen nuorekkaisiin brändi-ilmeisiin. Virnan viestinnän halutaan puhuttelevan kaiken ikäisiä ja herättävän ajatuksen, että ruoanlaittoon kannattaa kiireisenkin elämän keskellä uhrata aikaa. Verkkosivuille rakentuu Virnan keittiöammattilaisten tekemä monipuolinen, viikoittain kasvava kokoelma reseptejä ”, sanoo Virna Foodin art director Iiro Törmä.

Virnan joukkue uskoo tulevaisuuteen

Virna Foodin taustalla on joukko pitkän linjan ruokapalveluyrittäjiä ja keittiöammattilaisia. Artesaaniseitanisteiksi itseään kutsuvat Nana Loukeinen, Mounir Nachid, Virve Räisänen ja Juha Teivonen. ”Meitä on neljä toverusta, joilta lähti työt alta koronan vuoksi. Jatkuva lomautusten pelko ja epävarmuus pakottivat toimimaan”, toteaa Virna Foodin toimitusjohtaja Juha Teivonen. ”Meille oli selvää alusta asti, että tuote on niin erityinen, että lähdemme hakemaan  sen valmistusmenetelmälle patenttia ja erilaisia käyttötarkoituksia pitkälle tulevaisuuteen”.

Virna Food on Radecon Oy:n aputoiminimi.

LISÄTIETOJA:
Virve Räisänen p. 050-3535040
virve@virnafood.fi
www.virnafood.fi