Seitan-tietoa

Kokosimme tänne usein kuulemiamme kysymyksiä seitanin tiimoilta.

Mitä on seitan?

Seitan on tuhansia vuosia tunnettu kasviproteiini joka on lähtöisin Aasiasta. Se on aina kuulunut luonnollisena raaka-aineena esimerkiksi Buddhalaiseen arkiruokailuun ja tunnustettuna osana makrobioottista ruokavaliota. Se valmistetaan vehnän proteiinista ja on luonnostaan vähärasvainen, proteiinipitoinen ja vähähiilihydraattinen.
Seitan on monikäyttöinen ruuanvalmistuksessa ja makumaailma on loputon. Todellinen kameleontti raaka-aineeksi!

VIrna_tatti
Virna_tatti+tomaatti_uus

Miten voin käyttää Virna Artesaaniseitania?

Tuote on kypsä ja käyttövalmis sellaisenaan suoraan rasiasta. Sen voi syödä kylmänä, lämmittää uunissa, pannulla tai mikrossa. Parhaimmillaan se on ruuanlaitossa. Sivuiltamme löytyy paljon inspiroivaa reseptiikkaa tai voit käyttää sitä minkä vain ruuan valmistamiseen lihan, kanan, tofun ja tempehin tapaan. Virna Artesaaniseitan on maukas, mutta lempeä joten se sopii erinomaisesti koko perheen aterioihin. Kokeile ennakkoluulottomasti ja nauti lopputuloksista.

Mistä Virna-seitania saa?

Tieto jälleenmyyjistämme löytyy täältä. Seuraa sosiaalista mediaamme jossa tiedotamme uusista ostopaikoista. Voit vinkata myös lähikauppiaallesi meistä jos et vielä löydä Virna-artesaaniseitania hyllystä. Vihjaa myös lempiravintoloillesi meistä.

Virna_Grilli_IMG_0631

Voinko käyttää Virna-seitania myös liharuuissa? Onko tämä vain kasvissyöjille?

Tottakai ja ei tietenkään! Saat lisättyä proteiinin määrää herkullisella tavalla lisäämällä seitania ruuan joukkoon. Tatti-Seitanpihvit pekonikastikkeella ovat oikein herkullisia. Seitan on osa tasapainoista ruokavaliota mitä tahansa dieettiä noudatatkaan.

Onko Virna Foodin toiminta vastuullista?

Tuemme kestävää kehitystä lupaamalla, että meidän keittiöllämme Virna Artesaaniseitan on nollahävikkituote. Sparraamme sinua arjen ilmastotekoihin auttamalla sinua valitsemaan kasvisvaihtoehdon keittiöösi. Yhteistyökumppanimme ovat luotettuja ja yrityksemme harjoittaa vastuullista ja läpinäkyvää toimintaa kaikilla toiminnan osa-alueilla. Kokkivalan vannottuamme olemme sitoutuneet tekemään sinulle maukasta ja hyvää tekevää ruokaa.

Virna Foodin taustalla on joukko pitkän linjan ruokapalveluyrittäjiä ja keittiöammattilaisia. Artesaaniseitanisteiksi itseään kutsuvat Nana Loukeinen, Mounir Nachid, Virve Räisänen ja Juha Teivonen. ”Meitä on neljä toverusta, joilta lähti työt alta koronan vuoksi. Jatkuva lomautusten pelko ja epävarmuus pakottivat toimimaan”, toteaa Virna Foodin toimitusjohtaja Juha Teivonen. ”Meille oli selvää alusta asti, että tuote on niin erityinen, että lähdemme hakemaan  sen valmistusmenetelmälle patenttia ja erilaisia käyttötarkoituksia pitkälle tulevaisuuteen”.
Haarukka_tatti

Kenelle seitan ei sovi?

Seitan sisältää luonnostaan gluteenia, joten tuote ei sovia keliaakikoille, vilja-allergisille, ja suolistosairauksia sairastaville joiden ruokavaliossa vältellään gluteenia. Jos olet allerginen palkokasveille, et voi käyttää Virna artesaaniseitania. Muut allergeenit ja tuotesisällöt löydät täältä.

Valmistetaanko Virna Artesaaniseitan Suomessa?

Meillä on keittiö Keravalla, jossa artesaaniseitanistimme pitävät majaa, leipovat, tekevät tuotekehitystä ja lähettävät myytäväksi Virna Foodin artesaaniseitanperheen tuotteita

Suomi
pp

Miten Virna-seitanin pakkaus kierrätetään?

Pakkaus on kirkas polypropeenirasia. Rasiat valmistetaan Suomessa Hämeenlinnassa. Päällyskalvo ja etiketti ovat monikerrosmuovia. Elintarvikelainsäädäntö määrittelee nämä turvallisiksi pakkausmateriaaleiksi. Koko pakkaus lajitellaan huuhdeltuna muovinkeräykseen, siihen keltaiseen laatikkoon taloyhtiössäsi.