Yleisohje Virna-artesaaniseitanin käyttöön. Paista: Virna-artesaaniseitan saa kauniin paistopinnan teflon- ja valurautapannulla. Kevyt paistorasva riittää, maltillinen lämpö ja minuutin verran puoleltaan. Seitan on kypsä tuote, mutta paistaessa maut voimistuvat ja saat rapean pinnan pihviin, kuutioon tai suikaleeseen. Grillaa: Grillaa kuumalla ritilällä molemmin puolin pihvinä, vartaina tai hauduta kasvisten ja lempikastikkeesi kanssa folionyytissä. Lisää makua saat kun…

Yleisohje Virna-artesaaniseitanin käyttöön. Paista: Virna-artesaaniseitan saa kauniin paistopinnan teflon- ja valurautapannulla. Kevyt paistorasva riittää, maltillinen lämpö ja minuutin verran puoleltaan. Seitan on kypsä tuote, mutta paistaessa maut voimistuvat ja saat rapean pinnan pihviin, kuutioon tai suikaleeseen. Grillaa: Grillaa kuumalla ritilällä molemmin puolin pihvinä, vartaina tai hauduta kasvisten ja lempikastikkeesi kanssa folionyytissä. Lisää makua saat kun…

Kylmenevät ilmat ja sunnuntaipäivälliset vaativat tuhdimpaa pataruokaa. Klassinen kasvissyöjän patapaisti syntyy näppärästi kypsistä seitankuutioista ja maukkaasta kastikkeesta. Käytä liemeen viikonlopulta jäänyt punaviini tai mausta tuhdimmin vaikka ravintohiivahiutaleilla. Lisäkkeeksi sopii klassiset tuppipotut ja kasvikset. Voilá! Maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä! Tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä, suolavedessä keitettyjä perunoita ja kasviksia                                Neljälle 2 rasia (240g) Virna Artesaaniseitan Tatti…

Viikonloppuna on hauska leipoa pizzaa koko perheen voimin tai kaveriporukalla. Jokaisella on tietysti lempitäytteensä ja tässä meidän ehdotus. Virna Artesaaniseitan on täydellistä pizzaan. Uunissa siitä tulee mukavan rapsakkaa pinnalta, mutta mehevää sisältä. Voit kaulia pohjan koko pellin kokoiseksi tai tehdä kaksi isoa pyöreää pizzaa. Miksipä ei useampia pienempiäkin. Tutto bene, hyvää viikonloppua! 2 isoa pizzaa…

Tätä wokkia voit varioida mielesi mukaan! Käytä lempikastikkeitasi ja vaikka kaapistasi löytyviä vihanneksia, nuudelit voit korvata riisillä, vermisellillä…  Tämä ruoka muokkautuu moneksi tekijänsä mukaan. Tässä yksi ehdotelma! Neljälle 1 iso sipuli suikaleina 1 porkkana viipaleina 100 g kaalia suikaleina 2-3 rkl ruokaöljyä 100 g litteitä herneenpalkoja tai pitkiä pakastepapuja 50 g cashew-pähkinöitä 1 valkosipulinkynsi pilkottuna…

Tämä resepti ei vaadi tähtikokin osaamista. Vain kurkkaus jääkaappiin ja hieman luovuutta peliin! Jos edellisiltä päiviltä on jäänyt tähteitä jääkaappiin, tässä oiva mahdollisuus jatkojalostukseen. Täytteeseen uppoaa helposti tähteeksi jäänyt kastike tai sosekeitto, jotka eivät enää riitä koko perheen ruokkimiseen. Neljä annosta  2 kesäkurpitsaa Täyte: 1 pkt 240g Virna Artesaani Seitania, tatti- tai tomaatti-basilika 1 sipuli…

Arjen klassikkopelastaja ja kylmien ilmojen lohturuoka toimii täydellisen hyvin myös kasvisversiona. Koko perheen suosikki rakentuu nopeasti ja ateriaa saa tuhdimmaksi leipä- ja salaattilisäkkeillä. Maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten kaiva kaapista isoin kattila ja tee vaikka kolminkertainen satsi. Perheen nuoremmatkin saavat näppärästi lämmitettyä valmista keittoa vaikka mikrossa. Neljälle 1 rasia ( 240g) Virna Artesaaniseitan tomaatti-basilikaa…

Klassikot jatkavat elämäänsä hieman muokattuina myös vegearjessa. Maukas makkarakastike ravintorikkaalla Virna Artesaaniseitanilla syntyy arjessa käden käänteessä ja katoaa myös lautasilta samaa vauhtia. Kermaisuus tuo ruokaan häivähdyksen stroganofia. Kannattaisi varmaan tehdä tuplasatsi niin riittää santsattavaksi tai seuraavaksikin päiväksi. Iloa arkeen! Neljälle: 1 rasia, 240 g  Virna Artesaaniseitan Tomaatti-basilika 1 pieni sipuli pilkottuna 1 rkl ruokaöljyä 1…

Lainkaan liiottelematta, tässä on maailman paras kasvismakaronilaatikko joka sopii jokaiseen ruokapöytään. Kokeile vaikka! 0,5 pss (200g) makaronia 1 kpl kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia 1 rasia (240g) Virna Artesaaniseitan tomaatti-basilika murennettuna tai kuutioituna 1 sipuli silputtuna 4 dl kaurakermaa tai 1 prk kaurafraichea 1 dl juusto- tai vuustoraastetta 1 rkl provencen yrttiseosta 1 tl suolaa…

Intiaanikesä alkaa mukavasti kaikkien vegeuteliaiden suomalaisten kannalta. Virna Foodin Artesaaniseitanit Tomaatti-basilika ja Tatti-karamellisoitu sipuli ovat nyt saatavilla kaikista valtakunnan K-ketjun päivittäistavaraliikkeistä. Olemme erittäin iloisia tästä yhteistyöstä Keskon kanssa, hymyilee Virnan toimitusjohtaja Juha Teivonen. Jos lähikaupan vegehyllystä ei vielä löydy meidän Artesaaniseitaneita, ei muuta kun rohkeasti tekemään tuotetoivetta K-kauppiaallesi! Koko Virnan tiimi kannustaa kuluttajia kokemaan ”Virna-efektin”…

Virna Foodin Artesaaniseitan-tuoteperheen tattiseitanille on myönnetty ravitsemuksellisesta laadusta kertova sydänmerkki. Kuluttajien hyvin tuntema merkki helpottaa terveellisten valintojen tekemistä arjessa. Virna Foodin Artesaaniseitan on kolmas sydänmerkin saanut tuote kasviproteiinituotteiden joukossa. Sydänmerkki on harvinainen kasviproteiinituotteissa Lihavalmisteita korvaavien kasvistuotteiden kysyntä kasvaa Suomessa jatkuvasti. Kasvisvaihtoehdon valitsemista perustellaan sekä ympäristönäkökohdilla että terveydellisillä syillä. Virna Foodin keittiömestari Virve Räisänen pohtii, miksi…

Tähän grilliherkkuun voit käyttää mitä tahansa lempivihanneksiasi, tai sen mukaan mitä sattuu kaapista löytymään. Tässä yksi esimerkki. Virna Artesaaniseitania reiluina kuutioina kirsikkatomaatteja melonia kuutioina, esim. verkkomelonia (Cantaloupe) kypsiä, pieniä uusia perunoita  kesäkurpitsaa kuutioina valmista BBQ- kastiketta tai pestoa  Tee näin: Pujota grillivartaaseen vuoron perään reiluja vihannes- ja seitankuutioita. Grillaa välillä käännellen noin 10-15 minuuttia. Valele…

Kesä ja grillaus, mikä ihana tekosyy viettää vähemmän aikaa keittiössä! Seitan on kiitollinen grillattava. Kun koet kauhunhetkiä pähkäillessäsi mitä tarjota vieraalle joka on vegaani, Virna Artesaaniseitan pelastaa! Malta vain odottaa kaunis hiillos, penslaa seitanpihvi rasvalla tai lempigrillikastikkeellasi ja anna hiilloksen tehdä tehtävänsä. Pinnalta rapea, murea sisältä ja ah – niin hyvänmakuinen seitanpihvi on valmis! Kahdelle Virna…

Mitä suolaista tarjottavaa kesäjuhliin tai illanistujaisiin? Vieraat yllättyvät iloisesti, kun tarjoat räiskäleitä osana grilliateriaa tai illanistujaisissa. Virnan tattiseitan on loistava suolainen lettutäyte joka ripotellaan tässä reseptissä letun päälle jo paistamisen aikana. Jos sattuisi käymään sellainen vahinko, että räiskäleitä jäisi yli, niin täytä seuraavana päivänä  ja nautiskele kevyenä lounaana.  10 kpl 5 dl maitoa tai kauramaitoa…

Grilli ja burgerit… Mitäpä sitä muuta! Virna Artesaaniseitan grillautuu kauniisti ja asettuu kuin tehtynä burgerin väliin. Lisäkkeet on suunniteltu tällä kertaa kovan luokan naposteluun ja nekin valmistuvat grillissä kuin itsestään. Valmistele hyvä hiillos, penslaa Virnan seitanpihvi lempigrillikastikkeellasi… Go! Saa syödä. Kuudelle 6 kpl suosikkiburgersämpylääsi. Briossisämpylä on varma valinta Marinoidut tomaatit: 2 kpl isohkoa tomaattia ruukku…

Herkuilla täytetyt folionyytit ovat grillimenujen klassikoita. Tällä kertaa hiilloksen lämpöön laitetaan hautumaan herkkusieniä, bataattia, Virna tatti-artesaaniseitania ja varhaiskaalia. Tämä on hyvä arkiruoka joka tulee kuin itsestään grillissä kannen alla ja maistuu sienten ystäville satavarmasti. Vaikein osuus on malttaa odottaa kunnon hiillos. Neljälle Puolikas pieni valkokaali 1 rasia herkkusieniä 1 rasia (240g) Virna-artesaaniseitan Tatti & karamellisoitu…

Virna Foodin uudet Artesaaniseitanit kaupan hyllyllä.

Alkuvuodesta julkaistu Virna Foodin Artesaaniseitan-sarja on kasvanut kahdella uudella tuotteella. Makuvaihtoehtoja on nyt neljä. Hiillossavu-artesaaniseitan on kuluvan kesän kausituote. Se on raikas ja kiinnostava makuelämys grillivartaisiin, salaatteihin, Lähi-idän resepteihin ja suolaiseen leivontaan. Appelsiini ja fenkoli tuovat lisämakua pehmeään, hiilloksella savustettuun seitanmurekkeeseen. Raikkaan omenainen misomarinadi pitää seitanin mehevänä grillauksen tai paistamisen aikana. Seitan on pakkauksessa reilun…

Virna Food on lisännyt paistopistevalikoimaan näppärän kokoisen, maukkaan, vegaanisen välipalatuotteen. Tattipasteija sopii hyvin pieneenkin käteen ja on oiva lisä kesän juhlien kahvipöytiin. Metsiemme aarre, herkkutatti on lempeä herkku joka maistuu koko perheelle. ”Pasteijat ovat suosittuja ja tuttuja tuotteita kuluttajille joten halusimme tarjota uuden maun olemassa olevaan paistopistevalikoimaan”, kertoo Nana Loukeinen, Virna Foodin keittiömestari. ”Täyte tehdään…

Maailman paras jämäruoka joka valmistuu kädenkäänteessä ja ilahduttaa jokaista ikään katsomatta. Toimii erittäin hyvin sunnuntain lohturuokana. Sloppy joe on makumuisto Pohjois- amerikan vaihto-oppilasvuosilta ja jos siitä ei muuta keskustelua saa aikaiseksi niin hyväntahtoisen kinastelun Kuubalaisten ja Floridalaisten välillä omistusoikeudesta tähän klassikkoon.  4 henkilölle Tomaattikastike: 400 g tomaattimurskaa 2 dl vettä 0,5 dl oliiviöljyä 0,25 dl…

Käytettyjä kasvomaskeja vastaan tarjotaan Virna Foodin seitanpiirakka Seitistä Kaivopuiston rannassa. Tempauksen järjestäminen lähti asukkaan kyllästyttyä näkemään ulkoilijoiden mukanaan tuoman roskan määrän kauniilla kotikulmillaan. Tarkoitus on muistuttaa meitä kaikkia tärkeästä asiasta. Käytetty kasvomaski kuuluu roskakoriin, ei luontoon. Viittä (5kpl) maasta kerättyä kasvomaskia vastaan tarjotaan lihapiirakan haastaja,  lämmin 100% kasviperäinen seitanpiiras sunnuntaina 28.2.2021. Tapahtuma on Kaivopuiston rannassa…

Ylioppilasjuhlat, rippijuhlat, ristiäiset ja syntymäpäivät ah, niin odotettuja, mutta tuovat mukanaan aina myös jännityksen ja odotuksen tarjoiluista. Mehevä salaatti maistuu kaikille ja ruokaisuutta tuo manteli-sitruunaleivitetty seitan. Käytä värikkäitä kasviksia, kukkia, kvinoaa tai cous cousia ja lempikastikettasi. Kata seuraksi suolaista piirasta, pyöryköitä ja dippiä, juustoa hillon kanssa, raikkaita makuvesiä ja sankarin lempikakkua. Lupaamme, että saat emännöintipisteitä…

Sänkkärit, kolmarit, toastit.. Näillä nopeilla, mutta näyttävillä herkuilla on monta kutsumanimeä. Ne sopivat hienosti nopeasti tehtävinä illanistujaisiin, suolaisina tarjoiluina juhlapöytään, evääksi uimarannalle tai kesäiselle road tripille. Paahda leivät niin saat lisää makua ja lusikoi väliin fraichella tai majoneesilla raikastettua kaalisalaattia niin leivät pysyvät mehevinä. Ei muuta kun kundit kasaan, änäri pyörimään ja jännittämään! 3 siivua…

Virna Foodin vastinetta perinteiselle lihapiirakalle saa jo useista kaupoista pääkaupunkiseudulla. Seitanpiirakka, se aito ja alkuperäinen Seitis on 100 % kasviperäinen mukavan kokoinen ja maukas välipala-vaihtoehto. Ketsupilla tai ilman. Take away Virven & Nanan ihanista lihapiirakoista se alkoi. Hermannin keittiöllä tehdään pääasiassa Virna-artesaaniseitan -tuoteperheen tuotteita. ”Seitanpiirakan synty oli luonnollinen jatkumo sille, kun lupasimme asiakkaillemme, että artesaaniseitanpajassamme…

Jo pieneksi paikalliseksi ilmiöksi nousseen vegaanisen seitanpiirakka Seitiksen takana oleva Virna Food tuo markkinoille uuden kasvisruokasarjan. Kaksi ensimmäistä Virna-artesaaniseitania, tomaatti-oliivi sekä tatti-karamellisoitu sipuli saapuvat kauppoihin helmikuussa. Pehmeä ja mehevä uutuus seitanmarkkinoille Virna Foodin seitan on tuoretuote, joka valmistetaan käsityönä Helsingin Hermannissa. Virna-seitan on pehmeää, mehevää ja maukasta, mikä erottaa sen tällä hetkellä markkinoilla olevista seitantuotteista.…

Tiedättekö sen tilanteen kun porukassa pohditaan mitä kokataan? Jotain tekisi mieli, mutta mitä? Erään kerran muuan reipas sai suunsa auki ja ilmaisi tahtonsa selkeästi; Mä haluun seitan-wrapin! Rullan sisään voi kääriä vaikka mitä ihanuuksia ja ainekset saat suoraan kaupan hyllyltä tai voit tuunailla niitä tovereiden kanssa kotikeittiössä. Parasta bileruokaa, evästä puistoiluun tai harrastustauolle. Takuuvarma nälkäkiukun…

Virna-artesaaniseitan sopii mainiosti aamiaiselle! Sellaisenaan sitä voi käyttää leikkeleiden tapaan ohueksi leikattuna. Paistettuna se on varsinainen luksus-brunssiherkku. Anna luovuutesi herätä! Keitä kulhollinen spelttipuuroa, leivo herkkuleipää ja hauduta lämmittävää teetä koko kannullinen. Käperry sohvan nurkkaan tai käy antoisa keskustelu aamiaiskaverin kanssa.  Ylijääneestä puurosta voit vaikka jalostaa kasvislettuja tai rieskaa seuraavan päivän lounaaksi. Kiireistä päivää varten voi…

Tataki on tuttu ruokalaji Japanista ja lisäämällä muutamia samanhenkisiä pikkuannoksia tarjolle saat helposti luotua Izakaya-tunnelmaa kotiisi. Tatakin kanssa pöytään sopii esimerkiksi suolatut edamame-pavut, misopohjainen keitto, yakitori-vartaita ja tofua maukkaassa kastikkeessa. Izakaya iltaan kuuluvat ehdottomasti myös herkulliset juomat. Varaa ainakin olutta, sakea ja miksei jopa vihreällä teellä ja sitruunalla maustettuja drinkkejä. Itadakimasu! 1 rasia Virna artesaaniseitan…

Tässä ateriassa keltainen myskikurpitsa käsitellään yksinkertaisesti uunipaahdettuna. Seitaniin lisätään lämmittäviä mausteita ja superruoat parsakaali ja lehtikaali antavat energiaa ja vitamiineja kohdata kylmä talvi.  Kurpitsat ovat yksi parhaita syksyn sesonkikasviksia ja monipuolisuudessaan aivan lyömättömiä. Yli jäävän kurpitsan voit käyttää monillla tavoilla. Mausta cajun-mausteella ja kääräise osaksi tortilloja, soseuta kypsän perunan kanssa sileäksi sosekeitoksi tai lisää ruokaisan…

Sienestäjän uunipastavuoka sopii mainiosti hävikkiruoan minimoimiseen! Siihen voit käyttää lähes mitä vain satut jääkaapin perukoilta löytämään: Kasvikset, juustojen kannat, jopa eiliseltä lounaalta jäänyt pinaattikeitto uppoaa vuokaan mainiosti! Voit sujuvasti valmistaa vuoan myös Virnan tomaatti-oliivi -seitanista, jos sienet eivät syystä tai toisesta maistu. 4 hengelle 1 pkt Virna-artesaaniseitan tatti & karamellisoitu sipuli 200 g pastaa 2…

Jambalaya tuo mausteiset terveiset New Orleansista! Tämä riisiruoka on täyttävä ja maistuva arkiruoka koko perheelle. Sen salaisuus on tomaatin, paprikan, sipulin ja sellerin lempeä liitto. Tähän ruokaan on myös helppo piilottaa jääkaappiin unohtuneita kasviksia. Jos annoksesta jää yli on se kiitollinen lämmitettävä myös seuraavana päivänä ja on sitä eväänä syöty kylmänäkin. Mausta rohkeasti tai lempeästi…

Tämän curryn voit valmistaa mistä tahansa curry-tahnasta, osta kaupasta valmista tai tee itse omasi!  1-2 pkt Virna Artesaani seitan tatti-karamelisoitu sipuli kuutioina 1 iso sipuli pilkottuna 1 punainen paprika kuutioina 200 g kukkakaalia kukintoina 1-2 valkosipulin kynttä pilkottuna 0,5 dl ruokaöljyä 1 prk kikherneitä 3 rkl Currytahnaa, esim. Tandoori 1 prk kookoskermaa tai kookosmaitoa 2…

Tämä ruoka on todella nopea ja helppo arjen pelastaja! Kastike valmistuu riisin kypsyessä, ja halutessasi voit käyttää kaupan valmiita wok-vihannes-sekoituksia. Vahvemman makuisen kastikkeen saat helposti lisäämällä Teriyaki-kastikkeen määrää. Tähän reseptiin käytetään parsakaalin tyviosaa; se on vähintään yhtä hyvää jollei parempaa kuin kukinto! Ethän vaan heitä sitä roskiin! Kukinnon voit höyryttää ja tarjota jonkun muun ruoan…

Kipakan ulkoilupäivän pelastaja ja ykkösresepti alkusyksyyn kun kotimainen sadonkorjuu pääsee täyteen vauhtiin ja maukkaat, ravitsevat juurekset ovat sesongin tähtituotteita. Edullinen koko perheen ateria tai hieman tuunattuna oiva tapa hurmata lauantai illan deitti. Jos ihan kaikki ei tule kerralla syötyä niin muhenna padan pohjalle jäänyt herkku, jatka tomaattimurskalla, lisää basilikaa ja tarjoa pastakastikkeena seuraavana päivänä. Hyvää…

Kaikki rakastavat suolaisia piirakoita! Tämä piiras on niin ruokaisa, että se sopii salaatin kanssa tarjoiluiksi syksyn puutarhajuhliin, kesän juhlapöytiin, evääksi piknikille tai illanistujaisiin viinilasin kaveriksi. Säästä aikaa ja käytä kaupan pakastealtaan valmista piirastaikinaa. Jos kikherneitä jää yli niin pyöräytä niistä vaikka maukas hummus seuraavana päivänä.