Tex-Mex räiskäleet grillistä neljälle

Muurinpohjaletut kuuluvat suomalaiseen kesäkeittiöön – ja arvaapa se riemun määrä kun kerrot lapsille että tänään syödäänkin lettuja lounaaksi! Ystäväporukkakaan tuskin harmistuu jos hyvin viilennetyn kesäjuoman seurana tarjoillaan suolaisia muurinpohjalettuja mehevällä seitantäytteellä. Älä murehdi jos ensimmäiset letut jäävät hieman kalpeiksi. Herkullinen täyte kompensoi kyllä paistojäljen.

10 kpl

Taikina:

  • 5 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • (0,5 dl ohrajauhoja)
  • 0,5 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
  • 1tl suolaa

Täyte:

  • 1 pss herne-maissi-paprikaa sulatettuna
  • 1 avokado haarukalla muussattuna
  • tuoretta korianteria pilkottuna
  • 1 lime, kuori raastettuna ja mehu hedelmästä
  • 1 rasia (240g) Virna-artesaaniseitan Tomaatti-basilika 

Tee näin:

  1. Sekoita jauhot, hiutaleet ja suola nesteeseen. Anna taikinan turvota vähintään 30 min.
  2. Rouhi Artesaaniseitan muruiksi ja säästä kastike.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kevyesti öljyttyyn grilliin ja ripottele päälle Artesaaniseitan-murua. Käännä räiskäle kun alapintaan on paistunut, pannunkuumuudesta riippuen 2-4 minuutin kuluttua. Toista, kunnes kaikki räiskäleet on paistettu. 
  4. Sekoita avokado, herne-maissi-paprika, sekä seitanrasiassa oleva tomaattikastike ja mausta limen mehulla sekä tuoreella korianterilla.
  5. Täytä letut ranskalaisittain neljään osaan taittamalla tai rullaa burritoksi.

VINKKI! Lisää makua saat lisäämällä lempijuustoasi letun pintaan kun se on pannulla.

Kirjoita kommentti