Kesän parhaat suolaiset seitan-räiskäleet

Mitä suolaista tarjottavaa kesäjuhliin tai illanistujaisiin? Vieraat yllättyvät iloisesti, kun tarjoat räiskäleitä osana grilliateriaa tai illanistujaisissa. Virnan tattiseitan on loistava suolainen lettutäyte joka ripotellaan tässä reseptissä letun päälle jo paistamisen aikana. Jos sattuisi käymään sellainen vahinko, että räiskäleitä jäisi yli, niin täytä seuraavana päivänä  ja nautiskele kevyenä lounaana. 

10 kpl

  • 5 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • (0,5 dl ohrajauhoja)
  • 0,5 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
  • 1tl suolaa
  • 0,5 dl pakastepinaattia tai nokkosta
  • 1 prk kaurafraichea tai creme fraichea
  • ruohosipulia pilkottuna
  • 1 rasia (240g) Virna Artesaaniseitan Tatti ja karamellisoitu sipuli

Tee näin:

  1. Tee taikina: Sekoita jauhot, hiutaleet  ja suola nesteeseen. Lisää sulanut pinaatti. Anna turvota vähintään 30min.
  2. Murenna sormilla tai leikkaa veitsellä Artesaaniseitan muruiksi. 
  3. Sekoita karamellisoitu sipuli ja fraiche, lisää tuoretta ruohosipulia.
  4. Kaada lettutaikinaa öljyttyyn kuumaan pannuun ja ripottele päälle Artesaaniseitan-murua. Käännä räiskäle kun alapinta on paistunut, grillin kuumuudesta riippuen 2-4 minuutin kuluttua. Toista, kunnes kaikki letut on paistettu.
  5. Tarjoa lämpiminä sipuli-fraichen kanssa. Lisää vierelle raikas salaatti kesän kasviksista niin saat ruokaisamman kokonaisuuden.

Vinkki! Sienen maku rakastaa emmental-tyyppisiä juustoja. Ripottele lempijuustoasi letulle kääntämisen jälkeen jos haluat lisää makua.

Kirjoita kommentti