Kesän raikkain vegeburger seitan-pihvillä

Grilli ja burgerit… Mitäpä sitä muuta! Virna Artesaaniseitan grillautuu kauniisti ja asettuu kuin tehtynä burgerin väliin. Lisäkkeet on suunniteltu tällä kertaa kovan luokan naposteluun ja nekin valmistuvat grillissä kuin itsestään. Valmistele hyvä hiillos, penslaa Virnan seitanpihvi lempigrillikastikkeellasi… Go! Saa syödä.

Kuudelle

 • 6 kpl suosikkiburgersämpylääsi. Briossisämpylä on varma valinta

Marinoidut tomaatit:

 • 2 kpl isohkoa tomaattia
 • ruukku basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
 • Ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuri
 • 2 rkl oliiviöljyä

Suolakurkkufraiche:

 • 1 kokonainen suola-tai maustekurkku
 • 200g fraichea kaura tai creme
 • 1 rkl majoneesia
 • 1 rkl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
 • Ripaus sokeria
 • n. 2 rkl tuoretta ruohosipulia tai persiljaan 
 • 6 kpl Virna Artesaaniseitan pihviä tomaatti-basilika tai Kreetan yrtit ja sitruuna
 • 12 siivua cheddaria
 • Romaine-tai jääsalaattia
 • Silputtua kevätsipulia
 • Ketsuppia ja sinappia

Kovan luokan naposteluun burgerin kanssa:

 • Maissilastuja
 • Kuuteen osaan halkaistu avokado
 • Paneroituja öljyssä pyöritettyjä sipulirenkaita
 1. Aloita marinoimalla tomaatit. Viipaloi siivuiksi ja aseta laakealle alustalle, esim. lautaselle. Silppua basilika ja ripota mausteet tasaisesti tomaattien päälle. Valuta oliiviöljy kauttaaltaan. Jätä kelmun alle odottamaan jääkaappiin tai pakkaa mukaan retkirasiaan.
 2. Silppua suolakurkkufraicheen yrtit ja kurkku aivan hienoksi. Yhdistä fraiche, suolakurkku, majoneesi ja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Tämän voit tehdä jo vaikka edellisenä päivänä.
 3. Varaa kaikki burgereiden ainekset esim. leikkuulaudalle tai uunivuokaan valmiiksi ja valmistele grilli. Malta odottaa hyvää hiillosta ja aloita pihvien grillaamisella. Grillaa myös lisuke avokadot ja sipulirenkaat. Kokoa pihvit grillin toiselle reunalle siksi aikaa kun paahdat halkaistut sämpylät molemmin puolin. Laita juustosiivut pihvien päälle tässä vaiheessa.
 4. Kun kaikki osaset ovat lämpimiä on aika koota kesän herkullisin ja raikkain seitanburgeri.
 5. Laita pohjaan ketsuppia ja sinappia, sitten salaatinlehti ja basilikalla marinoitu tomaattisiivu. Seuraavaksi on vuorossa pihvi juustolla. Laita sämpylän kanteen ruhtinaallinen lusikallinen suolakurkkufraichea ja silputtua kevätsipulia ja paina burgeri kasaan. Halkaise pystysuunnassa puoliksi Amerikkalaiseen tapaan ja nautiskele.

Vinnki: Lisäkkeet voi dippailla ylijääneeseen suolakurkkufraicheen.

Kirjoita kommentti