Kasviskeittiön paras grillinyytti tattiseitanista ja kesäkaalista

Herkuilla täytetyt folionyytit ovat grillimenujen klassikoita. Tällä kertaa hiilloksen lämpöön laitetaan hautumaan herkkusieniä, bataattia, Virna tatti-artesaaniseitania ja varhaiskaalia. Tämä on hyvä arkiruoka joka tulee kuin itsestään grillissä kannen alla ja maistuu sienten ystäville satavarmasti. Vaikein osuus on malttaa odottaa kunnon hiillos.

Neljälle

  • Puolikas pieni valkokaali
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 rasia (240g) Virna-artesaaniseitan Tatti & karamellisoitu sipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • Puolikas bataatti
  • 1 rkl voita tai margariinia per foliopaketti
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl vaahterasiirappia, jotain muuta siirappia tai sokeria
  • Foliota paketointiin
  1. Leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat kovin isoja.
  2. Silppua valkosipuli ja leikkaa bataatista arpakuution kokoisia paloja.
  3. Kuutioi Virna Artesaaniseitan ja suikaloi varhaiskaali.
  4. Sekoita kaikki kulhossa keskenään, lisää mausteet ja karamellisoitu sipuli seitan rasiasta.
  5. Varaa jokaista ruokailijaa kohden pala foliota nyytin tekemiseen. Palan pitää olla niin iso että saat tehtyä tiiviin paketin.
  6. Jaa massa neljään osaan ja aseta folion keskelle. Laita päällimmäiseksi ruokalusikallinen rasvaa.
  7. Taittele foliopaketti kiinni niin, että saumat jäävät ylöspäin tai ruttaa tötteröksi niin että nyytti on tiivis.
  8. Kypsennä hyvällä hiilloksella grillin kannen alla vähintään 20 minuuttia.

Tarjoa kaverina raikasta salaattia tai grillattu perunavarras tähteeksi jääneistä uusista perunoista. Yrteillä ja valkosipulilla höystetty kermaviili- tai kaurafraiche kastike sopii myös hyvin sieni-kaalinyytin lisäkkeeksi. 

VINKKI! Voi tehdä myös ison kaalikääryleen ja kääriä sen folioon. Tällöin jätä kaali silppuamatta ja laita kokonainen lehti alimmaiseksi foliota vasten. Kokoa muut ainekset päälle ja paketoi. 

Kirjoita kommentti