Seitan sandwichit

Sänkkärit, kolmarit, toastit.. Näillä nopeilla, mutta näyttävillä herkuilla on monta kutsumanimeä. Ne sopivat hienosti nopeasti tehtävinä illanistujaisiin, suolaisina tarjoiluina juhlapöytään, evääksi uimarannalle tai kesäiselle road tripille. Paahda leivät niin saat lisää makua ja lusikoi väliin fraichella tai majoneesilla raikastettua kaalisalaattia niin leivät pysyvät mehevinä. Ei muuta kun kundit kasaan, änäri pyörimään ja jännittämään!

  • 3 siivua isoa paahtoleipää per henkilö
  • Kirsikkatomaattia
  • Mustia oliiveja
  • Punaista tai vihreää pesto-kastiketta
  • Halloumijuustoa tai paiston kestävää vuustoa
  • Valkokaalia, kiinankaalia tai kaupan valmista aurinkosalaattia
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 rasia/280g Virna-artesaaniseitan tomaatti-oliivi seitania
  • Tuoretta pinaattia, jääsalaattia tai ituja

Tee näin:

  1. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuelti ja mausta Virna paketin tomaattikastikkeella ja majoneesilla. Sekoita hyvin.
  2. Siivuta kirsikkatomaatit ja oliivit. Leikkaa halloumi tai vuusto siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kauniit pilkut pintaan. Siivuta tomaattiseitan ohueksi. 
  3. Paahda paahtoleivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Sivele jokaisen leivän yksi pinta ohuelti pestolla.
  4. Laita paahdetut leipäsiivut riviin työpöydälle ja laita kaalisalaattia kahdelle leivälle. Lado kaalin päälle salaatinlehti, tomaattisiivut, juustosiivu, seitan, ja oliivit.
  5. Nosta kaksi täytettyä leipäsiivua päällekkäin ja kippaa kolmas leipä pestopuoli alaspäin kanneksi. Paina kädellä koko komeus tiiviimmäksi ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. 

Voit tehdä nämä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Kääri paketti tiukkaan kelmuun jolloin saat kolmiot kauniimmin leikattua seuraavana päivänä.

Idea! Tee seuraavana päivänä maistuva kasvislisäke ylijääneestä kaalista, kirsikkatomaateista ja pestosta.

1 kommentti

  1. Tuulikki 23.2.2021 klo 15:39

    Onpas ihanan simppeli resepti. Täytyy kokeilla tänä viikonloppuna!

Kirjoita kommentti