Puutarhan parhaita ja manteli-sitruunaleivitettyä seitania

Ylioppilasjuhlat, rippijuhlat, ristiäiset ja syntymäpäivät ah, niin odotettuja, mutta tuovat mukanaan aina myös jännityksen ja odotuksen tarjoiluista. Mehevä salaatti maistuu kaikille ja ruokaisuutta tuo manteli-sitruunaleivitetty seitan. Käytä värikkäitä kasviksia, kukkia, kvinoaa tai cous cousia ja lempikastikettasi. Kata seuraksi suolaista piirasta, pyöryköitä ja dippiä, juustoa hillon kanssa, raikkaita makuvesiä ja sankarin lempikakkua. Lupaamme, että saat emännöintipisteitä näistä tarjoiluista!

10 hengelle

Salaatti:

  • Kulhollinen salaatinlehtisekoitusta
  • 2 tuorekurkkua
  • 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 pnt persiljaa hienonnettuna
  • 1 nippu varsisipulia tai 2 punasipulia siivuina
  • 3 dl kasvisliemessä keitettyä kvinoaa tai cous cousia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 isohko parsakaali
  • retiisiä
  • 2 Appelsiinia

Keitä 3 dl kvinoaryynejä  paketin ohjeen mukaisesti kypsäksi kasvisliemessä. Purista joukkoon sitruunan mehu (raasta kuori ennen halkaisua leivitystä varteen), hienonnettu persilja ja sipuli. Jätä maustumaan. Tämän vaiheen voi tehdä mainiosti jo edellisenä päivänä.

Irrottele veitsellä parsakaalin nuput toisistaan ja kypsennä 3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Huuhtele salaattisekoitus ja halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa retiisit lohkoiksi. Lohko appelsiini 8 osaan. Kurkusta saat kauniita siivuja kun siivutat sen kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi.

Kokoa salaatti laakealle astialle kauniisti odottamaan paistettuja seitan paloja.

Kastike: 

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • Virna-artesaaniseitan tomaatti-oliivin kastike paketista
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lusikoi valmiin salaatin päälle hieman ennenkuin vieraat saapuvat. Jos kastiketta jää, säästä se seuraavan päivän grillaukseen kastikkeeksi.

Seitanin leivitykseen:

  • 2 dl panko- tai korppujauhoja
  • 1 pnt persiljaa hienonnettuna
  • 50 g mantelilastuja
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kuivattua yrttimaustetta
  • 3 x 280 g Virna-artesaaniseitan tomaatti-oliivi
  • 2 rkl maizena-maissitärkkelystä
  • 3 rkl jääkylmää vettä
  • Öljyä paistamiseen

Leikkaa tomaattiseitan kiekot ensin halki ja sitten puoliksi. Yhdistä kaikki leivityksen kuivat aineet. Ota astia jossa mahdut dippaamaan seitan palat maizena liemeen. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys.

Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi. Dippaa seitanpalat yksi kerrallaan maizenaliemeen ja painele sen jälkeen manteli-jauhoseoksessa. Leivitä kaikki seitan palat näin.

Paista keskilämmöllä vähässä paistorasvassa kullan ruskeiksi molemmilta puolelta.

Asettele kauniisti salaattivadin päälle ja kerää kiitokset vierailta!

Kirjoita kommentti