Sienestäjän uunipastavuoka

Sienestäjän uunipastavuoka sopii mainiosti hävikkiruoan minimoimiseen! Siihen voit käyttää lähes mitä vain satut jääkaapin perukoilta löytämään: Kasvikset, juustojen kannat, jopa eiliseltä lounaalta jäänyt pinaattikeitto uppoaa vuokaan mainiosti! Voit sujuvasti valmistaa vuoan myös Virnan tomaatti-oliivi -seitanista, jos sienet eivät syystä tai toisesta maistu.

4 hengelle

 • 1 pkt Virna-artesaaniseitan tatti & karamellisoitu sipuli
 • 200 g pastaa
 • 2 prk tomaattimurskaa
 • 0,5 l vettä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 500 g herkkusieniä
 • 0,5 dl ruokaöljyä
 • 0,5 dl valkoviinietikkaa
 • 1–2 rkl sokeria
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl mustapippurirouhetta
 • 2 dl kermaa, ruokakermaa tai kasvikermaa
 • 2 dl juustoraastetta

Tee näin:

 1. Paista sipulia ja herkkusieniä pannulla muutama minuutti kunnes ne saavat kauniin värin, lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia. Voit lisätä myös muita kasviksia halutessasi, esimerkiksi paprikaa kuutioituna, porkkanaa tai parsakaalia.
 2. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kymmenisen minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Laita pasta voideltuun uunivuokaan ja murenna käsin Virna-artesaaniseitan joukkoon. Kaada päälle kastike ja sekoita huolellisesti niin, että kaikki pasta on kastikkeen joukossa. Laita päälle juusto- tai vuustoraaste ja kerma.
 3. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia kunnes pasta on kypsää ja pinta saanut kauniin värin.
 4. Tarjoa pastavuoka raikkaan salaatin kera.

2 kommenttia

 1. Milla 22.2.2021 klo 19:35

  Oiva ohje ruokahävikin taklaamiseen. Kerralla valmistui isompi satsi maukasta uunipastavuokaa, josta osan pakastin etätoimiston arkea helpottamaan 👍

 2. Virve 24.2.2021 klo 06:57

  Kiitos Milla! Tsemppiä etätoimistoon 🙂

Kirjoita kommentti