Mausteista seitania, uunikurpitsaa ja lehtikaalia

Tässä ateriassa keltainen myskikurpitsa käsitellään yksinkertaisesti uunipaahdettuna. Seitaniin lisätään lämmittäviä mausteita ja superruoat parsakaali ja lehtikaali antavat energiaa ja vitamiineja kohdata kylmä talvi. 

Kurpitsat ovat yksi parhaita syksyn sesonkikasviksia ja monipuolisuudessaan aivan lyömättömiä.

Yli jäävän kurpitsan voit käyttää monillla tavoilla. Mausta cajun-mausteella ja kääräise osaksi tortilloja, soseuta kypsän perunan kanssa sileäksi sosekeitoksi tai lisää ruokaisan salaatin joukkoon kuutioina lempisiemeniesi kanssa. Hyvää ruokahalua!

4 hengelle

 • 100 g Lehtikaalia
 • 300 g Parsakaalia
 • 2 pkt Virna artesaaniseitan tomaatti-oliivi
 • 2 pienehköä myskikurpitsaa tai yksi iso
 • Oliiviöljyä
 • (Valkoviiniä)

Maustesekoitus:

 • ½ tl kanelia
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl cajun tai tex mex maustetta
 • ½ tl kuivattua yrttimaustetta
 • 1 tl sokeria

Tee näin:

 1. Tee maustesekoitus valmiiksi odottamaan vaikka kahvikuppiin.
 2. Leikkaa ohuesti kurpitsan hattu pois leikkuulautaa vasten. Pidä tukevasti toisella kädellä kiinni kurpitsan pulleasta alaosasta ja leikkaa pullonkaulamaisesta osasta n. 2 cm viipaleita kunnes tulet siemenkodan kohtaan. Myskikurpitsan kuori pehmenee hyvin uunissa, joten sitä ei tarvitse kuoria.
 3. Vuoraa pelti tai uunivuoka leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 180 asteseen. Laita kurpitsakiekot kulhoon ja ripsota oliivi-tai rypsiöljyä sopivasti että saat mausteseoksen tarttumaan kurpitsoihin. Lisää mausteseos ja pyöritä kurpitsat kauttaaltaan siinä. Levitä tasaisesti pellille tai uunivuokaan.
 4. Paahda uunissa +180’c 25 minuuttia.
 5. Riivi lehtikaalista kova keskiruoti pois ja pilko parsakaali sopiviksi paloiksi. Höyrytä tai kiehauta lehdet parin minuutin ajan kevyesti suolatussa vedessä.
 6. Kumoa Virna Artesaaniseitan tomaatti-oliivi pannulle rasiasta ja lämmitä paistaen pari minuuttia puoleltaan. Mausta chilillä, korianterilla ja tuoreella valkosipulilla. Jos kastike uhkaa kuivua pannulla niin lisää hieman vettä (Tai viiniä) sekaan.
 7. Kokoa annos lautaselle tai anna jokaisen ruokailijan olla oma ruokataiteilijansa.

Kirjoita kommentti