Feed your soul Jambalaya

Jambalaya tuo mausteiset terveiset New Orleansista! Tämä riisiruoka on täyttävä ja maistuva arkiruoka koko perheelle. Sen salaisuus on tomaatin, paprikan, sipulin ja sellerin lempeä liitto. Tähän ruokaan on myös helppo piilottaa jääkaappiin unohtuneita kasviksia. Jos annoksesta jää yli on se kiitollinen lämmitettävä myös seuraavana päivänä ja on sitä eväänä syöty kylmänäkin. Mausta rohkeasti tai lempeästi juuri niin maukkaaksi kun yleisö vaatii. Laita Dixieland jazz soimaan, teroita veitsesi ja nauti onnistumisesta keittiössä!

4 hengelle

  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 tomaatti kuutioina
  • 1 pieni sipuli viipaleina
  • 2 kynttä valkosipulia rouheaksi pilkottuna
  • 1/2 punainen paprika viipaleina
  • 2 sellerinvartta silputtuna
  • 100g pyöreitä herneitä 
  • 200g vihreitä pitkiä papuja
  • 1 pkt Virna-artesaaniseitan tomaatti-oliivi
  • Paistoöljyä esim oliiviöljy

Mausteet

  • 1 rkl Cajun-maustesekoitusta
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Jauhettua mustapippuria
  • 1 tl Kuivattua timjamia
  • 1 tl Kuivattua basilikaa tai yrttimaustetta
  • 1 rkl sokeria
  • 0,25 dl punaviinietikkaa

Tee näin:

  1. Aloita pilkkomalla kaikki kasvikset, paitsi herneet ja pavut. Lorauta oliiviöljyä kattilaan ja kuullota kasviksia puoliteholla n. 5 min. Lisää riisi ja etikka. Pyöräytä ainekset sekaisin puuhaarukalla. Lisää kuivat mausteet ja sekoita jälleen. Lisää kasvisliemi ja tomaattimehu. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 min. Sekoita ainakin kerran tänä aikana.
  2. Pilko Virna-artesaaniseitan kuutioiksi ja lisää kastikkeen kanssa jambalayaan. Sekoita varovasti. Jos pata on liian tiivistä voit lisätä tomaattimehua tai kasvislientä.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kypsät pakaste herneet ja pavut. Maista ja lisää tarvittaessa cajun maustesekoitusta jos kaipaat lisää lämpöä ruokaan.
  4. Tarjoa sitruunalohkojen ja chilikastikkeen kanssa. Hyvää ruokahalua!

Kirjoita kommentti