Teriyaki-seitan

Tämä ruoka on todella nopea ja helppo arjen pelastaja! Kastike valmistuu riisin kypsyessä, ja halutessasi voit käyttää kaupan valmiita wok-vihannes-sekoituksia. Vahvemman makuisen kastikkeen saat helposti lisäämällä Teriyaki-kastikkeen määrää.

Tähän reseptiin käytetään parsakaalin tyviosaa; se on vähintään yhtä hyvää jollei parempaa kuin kukinto! Ethän vaan heitä sitä roskiin! Kukinnon voit höyryttää ja tarjota jonkun muun ruoan lisäkkeenä tai pakastaa tulevaisuutta varten.

4 hengelle

 • 2 pkt Virna-artesaaniseitan tatti-karamellisoitu sipuli
 • 400 g Kasviksia, esim. sokeriherne tai pitkä pakastepapu, parsakaali, sipuli, porkkana ja paprika
 • 2 rkl ruokaöljyä
 • 2 dl Teriyaki-kastiketta
 • 2 dl vettä
 • 1 rkl maizenaa
 • Jasmiiniriisiä
 • Seesamiöljyä
 • Mung-pavun ituja.

Tee näin:

 1. Suikaloi sipuli, porkkana ja paprika. Kuullota niitä tilkassa öljyä kattilan pohjalla viitisen minuuttia siten, että ne kypsyvät hieman mutta eivät pehmene liikaa. Kasviksiin on tarkoitus jäädä hieman purutuntumaa. 
 2. Käytä parsakaalista vain tyviosaa, kuori se kevyesti ja suikaloi kattilaan muiden kasvisten joukkoon. Lisää sokeriherneet ja pavut kypsennyksen loppuvaiheessa etteivät ne menetä väriään.
 3. Lisää kattilaan Teriyaki-kastike, suikaloitu seitan ja vesi, keitä muutama minuutti ja suurusta maizenalla; sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä ja kaada se kiehuvan kastikkeen joukkoon samaan aikaan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
 4. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Kivan säväyksen saat, kun lisäät päälle seesamiöljyä ja mung-pavun ituja! 

Kirjoita kommentti