Ruokaisa kikherne-sienipiiras

Kaikki rakastavat suolaisia piirakoita! Tämä piiras on niin ruokaisa, että se sopii salaatin kanssa tarjoiluiksi syksyn puutarhajuhliin, kesän juhlapöytiin, evääksi piknikille tai illanistujaisiin viinilasin kaveriksi. Säästä aikaa ja käytä kaupan pakastealtaan valmista piirastaikinaa. Jos kikherneitä jää yli niin pyöräytä niistä vaikka maukas hummus seuraavana päivänä.

 • 400g suolaista piirastaikinaa
 • 280g Virna Artesaani seitan tatti ja karamellisoitu sipuli kuutioituna
 • 1 tlk kypsiä kikherneitä n. 230g
 • 1 rasia tuoretta babypinaattia
 • Kikherneiden liemi
 • 2dl maustettua kaurakermaa esim. Juusto tai sipuli tai tavallista kermaa
 • 2 dl Kaurafraichea tai creme fraichea
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl jauhettua mustapippuria
 • 1 tl timjamia
 • (1rkl tahinia)
 • 100g mietoa vuusto tai juustoraastetta esim. Mozzarella

Tee näin:

 1. Voitele 24-28 cm pyöreä vuoka tai leikkaa leivinpaperista pyörylä joka nousee hieman vuoan reunoille. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaan ja levitä se tasaisesti reunoille asti. Esipaista tarvittaessa pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Yhdistä kypsät kikherneet liemineen, kerma, fraiche ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi. Sekoita kikherne-maustetahna pestyn tuoreen pinaatin, juustoraasteen ja kuutioidun Virna artesaaniseitanin ja karamellisoidun sipulin kanssa täytteeksi.
 3. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoittele heiluttamalla vuokaa varovasti. 
 4. Paista 165’c n. 35 min kunnes täyte on keskeltä hyytynyt. Jäähdytä ja irrota varovasti vuoasta.
 5. Piiras maistuu kylmänä tai uudelleen lämmitettynä
 6. Koristele tuoreilla vihreillä tai vaikka marinoiduilla herkkusienillä.

Kirjoita kommentti